Quesadillový stres

07.05.2020 14:11

Mé kamarádky se rozutekly každá na jinou školu, a proto neváháme využít každých prázdnin a každého volného víkendu, abychom se sešly. Tento víkend jsme právě jednu takovou akci měly. Nebylo to nic divokého, hlavně jsme si povídaly, musely jsme si sdělit všechny novinky a cpaly se jídlem, které jsme přinesly.

Já dělala quesadilly. Recept jsem zahlédla někde na internetu a tomu obrázku, který byl hned vedle receptu, prostě nešlo odolat. Tak jsem se v pátek večer vydala do obchodu
a koupila si všechno, co bych mohla potřebovat, tedy tortilly, rajčata a avokádo. Věděla jsem, že v sobotu musím do práce, ze které přijdu ve dvě hodiny, a ve tři už mám sraz s holkama.

Domů jsem přiletěla přesně ve dvě. Vytáhla jsem tortilly, pokapala je vodou a hodila
na pánev. Mezitím jsem si chtěla přichystat směs, kterou budu tortilly plnit. Jenže jsem nikde nemohla najít tašku s ingrediencemi, které jsem si včera koupila. Zběsile jsem začala prohledávat šuplíky a ledničku. Mamka se na mě dívala, jako bych se právě zbláznila. A možná i trochu jo. Vyhrkla jsem, jestli někde neviděla tu blbou tašku. Řekla, že viděla. Že si z těch věcí uvnitř udělali oběd. Asi zešílím.

„Jak jako – udělali oběd? To byl můj nákup, ještě jsem se s tebou o tom včera bavila,“ vyjela jsem na ni. V tom jsem to ucítila. Kvůli hledání jsem zapomněla na tortillu v pánvi. Vzala jsem ji rukou. Hned, jak mi do mozku dojela informace „Horké! Horké!“, odhodila jsem tortillu
na kuchyňskou linku.

Zbývalo mi zhruba patnáct minut do odchodu. Musela jsem vymyslet novou alternativu.

Na kuchyňské lince ležela dvě velká červená rajčata. Nic jiného jsem po ruce neměla, tak jsem je rychle nakrájela. Napůl a pak na nudličky. Nůž mi jemně zavadil o ukazováček a ten začal krvácet. Nemohla jsem ztrácet čas, a tak jsem na studené tortilly hodila částečně rozkrájená rajčata. V míse na ovoce jsem našla avokádo, rozmačkala jsem ho, osolila a touto směsí pokryla rajčata. Výsledek nestál za nic, ale odcházela jsem včas.

Jak moc hrozné to je, jsem se přesvědčila až u kamarádky. Avokádo po hodině zhnědlo
a pomalu vytékalo z tortill. Naštěstí jídla bylo dost, tak jsme radši všechny rychle na quesadilly zapomněly.

2018/2019