Lasenko varim ti papu. Moc te loviskuju

21.03.2014 15:39

Dneska je velký den. Můj miláček má narozeniny. A tak mu chci uvařit nějakou óbr-mňamku. Chystám se na bramborový gulášek. To si mocinky pochutná. Musím si dát záležet. To je první obídek, který mojí lásce udělám.

Písnu mu esemesku. Lasenko varim ti papu moc te loviskuju tvoje kocicka.

Ten bude koukat.

Našla jsem si recept na internetu, prý to zvládne každý. Tak uvidíme.

Nachystala jsem si velký hrnec a nalila dovnitř olej. V receptu nepíšou kolik, tak to tam leju od oka. No čtvrt flašky padlo. Teď musím nakrájet cibuli. Prý najemno… Moc mi to nejde, ale nakonec jsem ji nakrájela. Řízla jsem se při tom do prstu. Musím najít náplast. Vezmu si tu od Luis Vuitona… to aby mi to slušelo.

Píšou tady, že cibuli necháme zesklovatět - to se jako udělá na tý cibuli sklo nebo co? Proč ty recepty nepíšou pro lidi? Každý není vystudovaný šéfkuchař!

Zrovna volá Lůca. Hned jí řeknu, jak je vaření složité. Lůca to taky nemá jednoduché, její manikérka je nemocná. Chudák holka.  Moc se s ní vybavovat nemůžu. Musím zpátky do kuchyně.

Cibule je nějaká moc hnědá. Asi se to sklo už roztavilo. Moc to teda nevoní.

Nasypeme papriku – jejda! Ten sáček se tam vysypal celej… Nevadí, gulášek bude mít tu správnou paprikovou chuť.

Už se nemůžu dočkat, až můj pejsánek dorazí.

Nakrájejte salám. No jo, ale jak? Na proužky, na kolečka, na čtverečky? Udělám kolečka. Ale jak tlustá? Ježiš - to vaření je věda. Doufám, že se zase neříznu. Ty náplasti byly dost drahé.  Ale pro mojeho medvídka udělám cokoli.

Zatím teda ten guláš vypadá divně. Asi jsem toho oleje dala víc. Nevadí. Ještě musím nakrájet brambory. A nakrájím je taky na kolečka, ať je to hezký. Moje lásenka to musí mít na talíři krásný. Ještě vodu a všechno to uvařím. Prý do měkka…

Aspoň budu mít čas se připravit. Nejspíš si dám levandulovou koupel, než se ten guláš uvaří. Musím být krásná. Pejsáček bude koukat, jakou má krásnou a skvělou kuchařku.

 

Ta koupel byla skvělá. Ale teď musím jít zkontrolovat ten gulášek. No teda - ty brambory nějak zmizly! Nevadí, tak já jich tam teď ještě pár přihodím. Teď do toho musím dát koření podle chuti. Jako jaké chuti? Mojí nebo pejsáčkovy? Dám tam sůl, asi tak tři lžičky, nějakej kmín, paprika už tam je, ale trošku přidám. Našla jsem tu nějaké gulášové koření, tak ho tam dám taky. Tak a nakonec to zahustím moukou. Zase nepíšou kolik. Ale já nejsem blbá - celej pytlík tam přece nedám, že jo. Dám tam pár lžic…

Ten recept je špatnej. Mouka se tam určitě nedává - v guláši se udělaly nějaký cucky. Co s tím? Když to všechno zamíchám, tak se to určitě ztratí. A nakonec to bude vypadat jako ty zmizlé brambory. Jsem chytrá holka.

Myšáček bude na mě pyšný. Napíšu mu, co na něj doma čeká.

Pejsacku uvarila jsem ti velikou mnamku budes koukat moc te loviskuju tvoje prdelka.

Nějak cítím, že to bude dneska mimořádný večer.


Téma: Bramborový guláš pro mého miláčka